Engagera dig 

Du kan engagera dig på olika sätt i HOBS verksamhet och vi behöver just dig som har ett engagemang och som brinner för rätten till jämlik vård med rätten att bemötas med respekt. Du kan vara med och dela människors eller din historia vidare för att öka kunskapen om övervikt och obesitas/fetma. Hos oss är alla välkomna.

Vill du engagera dig på något sätt, så kontakta info@hobs.se 


Just nu kan du engagera dig genom att bli:

Just nu söker vi nya tillskott till flera styrelser i HOBS, är du den vi söker?

Nu tar valberedningen emot nomineringar till både förbundsstyrelsen, som arbetar nationellt och styrelsemedlemmar till våra länsföreningar i Västmanland, Jönköping och Skåne.

Förbundsstyrelsen ansvarar för HOBS strategiska utveckling och tar beslut om ramarna för verksamheten. Uppdraget är ideellt och genomförs digitalt så oavsett var du befinner dig kan du delta i förbundsstyrelsen. Om du istället vill engagera dig i någon av våra länsföreningars styrelser så sker styrelsemötena i vanliga fall på plats i vardera län, men under 2021 så kommer även dessa ske digitalt.

Du som söker ska dela HOBS värdegrund och arbeta för rätten till en jämlik vård och bra bemötande . Det är meriterande om du tidigare engagerat dig i en styrelse, arbetat med medlemsrekrytering eller strategiskt arbete, men detta är inget krav. I med att styrelsemötena kommer ske digitalt ser vi gärna att du har en datorvana för att kunna delta på mötena digitalt.

Minimiåtagande:

Förbundsstyrelsen träffas digitalt 6-8 gånger per år och mötena tar ca 1-2 timmar. Utöver det förväntas du lägga minst 2 timmar i månaden för att hålla dig uppdaterad i HOBS verksamhet och ämnet vi berör.
Länsföreningarna träffas cirka 6 gånger per år ca 1-2 timmar och du förväntas lägga ca 1 timme i månaden för att hålla dig uppdaterad i HOBS verksamhet.

Vill du vara med och driva vårt arbete framåt eller känner du någon som skulle passa bra hos oss? Maila oss på info@hobs.se 


Ambassadör, klicka här

Som ambassadör sprider du vidare dina erfarenheter av att vara eller ha varit i kontakt med obesitasvården. Du vill förändra vården och bemötandet till de bättre och därför ger vi dig en ökad kunskap om övervikt och obesitas samtidigt som du bidrar med dina erfarenheter. Du föreläser digitalt och får reseersättning till de platser som kräver att du tar dig till ett annat område. Vill du föreläsa på sjukhus, universitet eller högskola, då är detta uppdraget för dig. 


Volontär:

Stödchatt

Vi söker dig som är intresserad av att stötta personer som lever med övervikt eller obesitas. Här tar du emot stödsökande som behöver få ventilera tankar, oro eller glädje. 

De personer som vänder sig till oss är helt anonyma och får prata om vad de vill. Som volontär förväntas du stötta och lyssna på den stödsökande. Du ska vara en medmänniska som finns till hands i situationer som den stödsökande behöver stöttning i.

Om du tycker det här låter intressant, så kontakta oss så bokar vi in en intervju där du kommer få mer information om uppdraget och få chansen att berätta lite mer om dig själv. Ingen förkunskap krävs, men du ska minst vara 18år eller äldre och själv ha tillgång till dator med internetuppkoppling. För att bli volontär hos HOBS behöver du gå tre onlineutbildningar och delta i 1 gruppträff online för att träffa de andra volontärerna. 

Vill du engagera dig kontakta gärna oss på info@hobs.se 

Skriv din berättelse- My story

Dela med dig av dina erfarenheter i skrift. Vårt mål är att sprida vår målgrupps erfarenheter för att öka kunskapen om övervikt och obesitas/fetma. Vill du vara med och göra skillnad dela din berättelse genom att maila ambassador@hobs.se

Vi tror att genom att dela med sig av sina erfarenheter eller tankar kan vi bidra till att människor i omgivningen stärks och inte känner sig ensamma, samtidigt som det leder till att människor får ökad förståelse för varandra. Vi letar efter personer som vill skriva texter (anonymt eller namnges) om sina erfarenheter. 

Läs mer här: https://www.volontarbyran.org/riksforbundet-hobs-halsa-oberoende-av-storlek/personliga-berattelser-kronikor-ta-inspiration-fran 

Eller kika in på de berättelser som redan samlats in: hobs.se/mystory