Stödchatt

Välkommen till HOBS stödchatt

På stödchatten kan du som lever med övervikt eller obesitas/fetma få stödjande samtal. Även du som är förälder eller anhörig till personer som lever med övervikt eller obesitas kan får stödjande samtal kostnadsfritt. Med oss kan du prata om vad som helst, till exempel ensamhet, familjeproblem, viktmobbning eller om hur din dag har varit. Du bestämmer vad vi ska prata om och vi lyssnar.

Öppettider 

Måndagar: 11:00-13:00 

Tisdagar: 11:00-13:00 

Tisdagar: 18:00- 20:00 

Torsdagar:18:00- 20:00 


Var finns chatten
Stödchatten finns på alla sidor på hobs.se. När stödchatten är öppen visas en röd pratbubbla nere i det högra hörnet. För att starta konversationen klicka på ikonen och börja chatta.

Vi som bemannar chatten
Stödchatten bemannas av personal på HOBS och volontärer som fått utbildning att bli samtalsstödjare. Alla volontärer är anonyma, precis som du som stödsökande är. Våra HOBS-volontärer är personer som frivilligt engagerar sig på sin fritid utan ekonomisk ersättning. Allt stöd du får är gratis.


Det vi pratar om stannar mellan oss
På HOBS är du helt anonym när du kontaktar oss via stödchatten. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta om dig själv eller en händelse du varit med om. Vi finns här för att lyssna på dig.


Stöd via chatt eller telefon
Har du lättare att uttrycka dig verbalt så erbjuder vi även stöd via telefon. För att få stöd via telefon behöver du boka tid genom att maila ambassador@hobs.se. Du bestämmer alltid själv vad vi ska prata om – inget är för stort eller smått!


*Chatten togs fram med hjälp av medel från Socialstyrelsen och Allmänna Arvsfonden.