Barnkliniken CSK tipsar

Hur motiverar jag mig själv


Dessa tips är till dig som går på högstadiet eller gymnasiet.
Mer text om motivation!!

Prioritera din träning
När du har satt igång att motionera och träna regelbundet är det helt avgörande att du prioriterar tiden för det. Annars tryter motivationen lätt när tidspress, skola och annat kommer emellan. Så upprätta ett ”kontrakt” med dig själv, och se till att hålla det precis som du ingår avtal med andra människor. Prata också med din familj, så att de förstår din prioritering och blir involverade i din förändring.

Tänk inte så mycket – bara kör! Ibland analyserar vi väldigt mycket ”ska jag träna idag, ska jag inte” fram och tillbaka. Kanske har det varit en stressig dag och vi är lite trötta. Då kan det vara bra att bara säga till sig själv ”nej, jag har bestämt att jag ska träna – nu gör jag det”.

Hitta en träningskompis
Det sociala kan vara av stor vikt i din träning. I stället för att själv stå för motivation, planering och själva utförandet kan en kompis ge dig en massa input och roligare träningstid. Fundera på vilken typ av kompis du behöver. Ska det vara din bästa vän som du träffar alltför sällan? Eller en mer avlägsen bekant som passar din träningsnivå och din tid bättre?