Det är bättre du googlar på apotekets hemsida och testar dig fram

Publicerad 2021-02-23 10:34 Krönikör Linda

Jag har varit gastricbypass opererad i snart 8 år och har under de senaste åren har jag haft stor järnbrist och känner direkt av i kroppen när det är något som inte stämmer. Denna gången fick jag återigen övertala primärvården för att få lämna prover innan min årliga kontroll. Läs mer

Hetsätningen blev min förutsägbara värld

Publicerad 2021-02-18 10:23

Vid tolv års ålder minns jag att jag satt vid matbordet och tittade på när mamma blandade ihop pannkakssmeten inför söndagskvällen. Kvällssolen sken längs med bordskanten och min mammas hy glänste vackert i den. Jag minns att jag frågade vad som händer med min kropp om jag skulle äta två stycken pannkakor? Läs mer

My Experience of Public Appearances

Publicerad 2021-02-11 12:59 Krönikör Anne

Appearing in public is the absolute worst. Every time I visit the grocery store, I have to go through a series of humiliations that just does not end. Be it either that the people do not think that or they do, I still feel ashamed and humiliated of my appearance. Whenever I have to buy snacks when friends come over or just because I feel like eating chocolate or cake, I feel self-conscious about people's looks. Läs mer

My Childhood

Publicerad 2020-12-02 12:20 Krönikör Anne

I am 15 years old. For as long as I can remember, I have been living with obesity. For as long as I can remember, I have been trying to lose weight. For as long as I can remember, I have been trying to fit in with everyone else. For as long as I can remember, I was asked questions about how old I was and people staring at me in disbelief for “my appearance did not match my age”. Läs mer

Corona, är det slutet för mig?

Publicerad 2020-10-08 12:03 Krönikör Anonym man 45 år

Förutom medias oro, folkhälsomyndighetens fruktan och egentligen hela världens farhågor tampades jag även med min familjs och min egna rädsla. “Pappa kommer du hamna med en sån slang i näsan?”, frågade mina barn mig. Min fru uttryckte även oro och var uppriktigt rädd för att jag skulle drabbas av Corona och ville att jag skulle isolera mig. Läs mer

Stress, för lite sömn och kost bröt ner mig

Publicerad 2020-09-09 08:35 Krönikör Helen, 42 år

Stress, för lite sömn och världens sämsta kost i många, många år ledde till att min kropp slutade att fungera. I 9 år har jag byggt upp mig själv igen från grunden. Det har tagit mig 9 år att lägga ihop pusselbitarna till vad som funkar för mig och hur jag ska förhålla mig till det samhälle vi lever i idag. Läs mer

Ditt värde sitter inte i hur du ser ut, vilken storlek du har på dina kläder eller vad du har för bmi.

Publicerad 2020-08-12 10:32 Krönikör Maria Forslund

Jag rörde på mig mycket men väger ändå alltid lite för mycket. Fram och tillbaks ökade jag i vikt för att sedan gå ner i vikt, jag var jojobantarens drottning rätt och slätt. Vad jag tänkte då var att jag inte skulle bli accepterad om jag inte var smal, de flesta av mina vänner var smala och det kändes som om jag var den som alltid var störst när man ingick i ett sammanhang Läs mer

Vad jag behöver för att må bra

Publicerad 2020-07-10 09:45 Krönikör Ola Karlsson Eriksson

Är det någon annan som ska uttrycka sig i syfte att jag bör förbättra min hälsa ska det vara från någon med kompetens nog inom ämnet för att veta vad den pratar om, och då bör den också ha kännedom över hur mina värden inifrån är i relation till min vikt. Läs mer

Den där ständiga kampen

Publicerad 2020-06-02 08:07 Krönikör Louise Carlén

Jag var 16 år när jag skrev in mig på ett viktminskningsprogram första gången. Gick ner, gick upp. Därefter ännu ett viktminskningsprogram när jag var 20. Gick ner, gick upp. Viktminskningsprogram igen. Gick ner, gick upp. Deltog i ett Tv-program för att gå ner i vikt 2014. Gick ner, gick upp. Fyskampen. Gick ner, gick upp. Viktminskningsprogram två gånger till efter det. Gick ner, gick upp. Läs mer

Varför ska jag behöva försvara mig hela tiden?

Publicerad 2020-04-08 15:10 Krönikör Camilla

Jag upplever det som att jag måste förklara mig hela tiden angående det faktum att jag är överviktigt men ändå mår bra. Man tror att jag ljuger om min hälsa. För så ser samhället ut, det är normen, en person som väger lite mer kan minsann inte vara hälsosam och må bra! Eller? Läs mer