HOBS UngdomsZon

Just nu är allt inte som vanligt på grund av det nya coronaviruset. Vissa går i skolan på distans, träffar kompisar och släktingar mindre än vi brukar. Det kan kännas tråkigt, men det finns saker du kan göra för att må bra och ha roligt även när allt inte är som det brukar.

Illustratör: Emma Wärnström

4 tips för att må bra under den här tiden, från folkhälsomyndigheten:

 1. "Gör saker som gör dig glad och som du gillar
  Alla behöver ha roligt eller göra annat som de mår bra av. Det mesta kan du fortfarande göra, men kanske på andra sätt än tidigare. Du vet bäst själv vad du tycker är roligt. Kanske kan du testa att umgås med kompisar och släktingar via nätet. Kanske rita, pyssla, baka, spela spel, eller något annat du blir glad av.
 2. Gå ut och rör på dig och fyll på med bra energi
  Alla mår bra av att röra på sig, äta bra och att sova tillräckligt länge på natten. Kom ihåg att du fortfarande kan vara utomhus och cykla och träna med kompisar så länge du håller avstånd till andra människor. Om det är dåligt väder kan du och din familj träna inomhus, till exempel genom att följa ett träningspass på nätet eller via en träningsapp.
 3. Försök ha dina vanliga rutiner
  Att ha rutiner gör att du mår bra. Det är viktigt att äta frukost, lunch och middag och att gå och lägga dig och stiga upp på ungefär samma tider. Det är också bra att ha bestämda tider för skolarbetet och läxorna så att du kan göra andra roliga saker resten av tiden.
 4. Håll kontakten med kompisar och släktingar
  Det är viktigt att du fortsätter prata med kompisarna och andra som är viktiga för dig, till exempel dina morföräldrar eller farföräldrar. Då ni kanske inte kan träffas kan ni prata i telefon, via datorn eller på sociala medier." Källa: Folkhälsomyndigheten, läs mer här.

Se 1177 informationsfilm om hur Coronaviruset fungerar:


På tisdagar har vi: HOBS går ungdom, som är för dig som är ungdom och som vill gå en promenad tillsammans med andra digitalt. Vi är alla uppkopplade via zoom, en videosamtalstjänst och komunicerar i appen, antigen genom tal eller i chatt. Vi delar med oss av vår dag och lyssnar, peppar och stöttar varandra. HOBS går ungdom är en löpande aktivitet som vi anordnar så om du inte har möjlighet att delta denna veckan så har du möjighet att delta nästa tisdag 16:00-17:00

Var: I hela Sverige

När: Tisdagar 16:00-17:00

Ladda ner zoom appen på din mobil.

Länk: https://us02web.zoom.us/j/81263482873

Ingen föranmälan krävs. Klicka bara på länken ovan kl 16:00 på tisdag och ta på dina skönaste skor så tar vi en promenad tillsammans!


Här finner du sammanställning av flera olika stödlinjer för psykisk hälsa under Corona. Hur en kan tänka och var du kan få stöd och hjälp Klicka här


Du kan även titta in på  https://www.digifritids.se/ där du kan få tips på vad du kan göra under din fritid! 


ENGLISH: You can find some joyable training exercises for that you can do with your friends and family from KI (Karolinska institutet). Klick here to get to the sheet. 


Här kan du se när jämställdhetsministern håller pressträff för barn om det nya coronaviruset, där de svarar på frågor ställda av barn, klicka här för att se hela klippet. 


Här hittar du olika organisationer som du kan kontakta om du känner oro eller bara vill dela med dig av dina tankar: www.umo.se


Du får alltid höra av dig till oss om du har frågor så hjälper vi dig att få rätt stöd. Tänk på att ingen fråga är för liten eller för stor. Kontakta oss på ambassador@hobs.se så svarar vi så fort vi kan.