HOBS UngdomsZon

Chatta med en volontär

Öppettider:

Chatten är julstängd från och med 20dec. Vi återkommer med tider när den öppnar igen. Skulle du behöva stöd under tiden kan du maila oss på info@hobs.se så tar vi kontakt med dig så fort vi kan. Annars finns det andra chattar som du kan få stöd på under tiden. Här finns dom: Stödchatt

Måndagar: 11:00-13:00

Tisdagar: 11:00-13:00 & 18:00-20:00

Torsdagar: 18:00-20:00

Känner du för att prata med någon och är mellan 13-18år?
På stödchatten kan du som lever med övervikt eller obesitas/fetma få stödjande samtal. Med oss kan du prata om vad som helst, till exempel ensamhet, familjeproblem, viktmobbning eller om hur din dag har varit. Du kan dela med dig av funderingar och känslor som kan kännas jobbiga och viktiga, så lyssnar vi. Eller behöver du lite pepp? Då hejjar vi på! 

Var finns chatten
Stödchatten finns på alla sidor på hobs.se. När stödchatten är öppen visas en röd pratbubbla nere i det högra hörnet. För att starta konversationen klicka på ikonen och börja chatta.

Att ta kontakt
Att berätta för någon annan om jobbiga händelser eller känslor kan kännas som ett stort steg. Men vi tar samtalet i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått! Du får chatta hur mycket och hur ofta du vill och det är helt gratis. 

Vi som bemannar chatten
Stödchatten bemannas av personal på HOBS och volontärer som fått utbildning att bli samtalsstödjare. Alla volontärer är anonyma, precis som du som stödsökande är. Våra HOBS-volontärer är personer som frivilligt engagerar sig på sin fritid utan ekonomisk ersättning. 

Det vi pratar om stannar mellan oss.
På HOBS är du helt anonym när du kontaktar oss via chatten. Du bestämmer hur mycket du vill berätta om dig själv, eller en händelse. 

Stöd via chatt eller telefon
Tycker du det är jobbigt att chatta och tycker bättre om att prata i telefon? För att få stöd via telefon behöver du boka tid genom att maila ambassador@hobs.se Du bestämmer alltid själv vad vi ska prata om – inget är för stort eller smått!

*Stödchatten togs fram med hjälp av medel från Socialstyrelsen.