Stöd

Välkommen till Obesitas Sverige träffas!

Om du är opererad eller snart ska opereras kan det kännas lite ensamt. Du kanske inte har någon i din närhet som du kan prata med om dina tankar och känslor om operationen och den livsomställning den innebär. Du kanske har funderingar och vill veta hur andra opererade tänker och gör. I sådana situationer kan det kännas skönt att prata med andra i samma situation. 

Obesitas Sverige träffas är digitala stödgrupper för personer som har genomgått obesitaskirurgi eller som snart ska göra det (har ett bokat operationsdatum). Det finns grupper för både vuxna och ungdomar.

Vad?

Vi träffas digitalt på Zoom en gång i månaden och pratar utifrån olika teman, till exempel kost, fysisk aktivitet, relationer och självbild.

Samtalet leds av en samtalsledare som fått utbildning inför uppdraget.

Vem?

Vi har grupper för vuxna och grupper för ungdomar 16-25 år.

För att vara med i Obesitas Sverige träffas behöver du ha genomgått en obesitasoperation, till exempel gastric bypass eller gastric sleeve, eller att du snart ska opereras (har bokat operationsdatum).

Att vara med i Obesitas Sverige träffas är gratis, men du behöver vara medlem i Riksförbundet Obesitas Sverige. Medlemskap kostar 50 kronor per år. Läs mer på hobs.se/blimedlem.

Hur anmäler jag mig?

Om du är intresserad av att vara med i Obesitas Sverige träffas, skicka ett mail till ambassador@hobs.se.

Är du intresserad av att bli samtalsledare för en grupp?

Om du själv är opererad kan det kännas bra att hjälpa andra som är i samma situation och vill ha stöd och en gemenskap.

Vi söker nya samtalsledare som vill leda en grupp inom ramen för Obesitas Sverige träffas. Som samtalsledare utgår du från en studieplan och du får stöd av en samordnare på HOBS i ditt uppdrag. Om du vill veta mer, maila till ambassador@hobs.se.