Stöd

Bli samtalsstödjare

Vill du ge stöd till ungdomar och vuxna som lever med övervikt eller obesitas? Många som lever med övervikt eller obesitas möter tuffa utmaningar. De drabbas ofta av viktmobbning och diskriminering, eller så är de oroliga för sin hälsa. För att stötta dessa personer finns Obesitas Sverige stödverksamhet. Vi har sedan starten 2020 funnits där för ett stort antal människor som har behövt prata av sig med en medmänniska. 

Vi söker ständigt fler volontärer till vår stödchatt och stödtelefon. Du kan ansöka om att bli volontär i chatten, telefonen eller båda.

Vem är du?
Vi tror att du är en person som har ett intresse för människor. Du kanske arbetar inom vården, eller så studerar du för att bli till exempel socionom, sjuksköterska eller beteendevetare. Du kanske inte alls har den typen av utbildning eller arbetslivserfarenhet, men du har ett genuint människointresse och lyssnar gärna på en medmänniska i behov av stöd, utan att döma. Kanske har du själv erfarenhet av övervikt eller obesitas/fetma och vill stötta andra? Det viktiga är att du tror på allas rätt till ett gott bemötande oavsett kroppsstorlek. Inför uppdraget behöver du inte ha tidigare kunskaper om övervikt och obesitas. Du kommer att få utbildning på detta område.


Vad erbjuder vi?
HOBS erbjuder ett utvecklande uppdrag där du får vara med och göra skillnad för de människor som kontaktar oss. Du får utbildning inför uppdraget samt stöd i din roll som samtalsstödjare. Du sitter minst 2 chattpass à 2 timmar i månaden. Uppdraget sker på distans.


Intresserad?
Kontakta vår samordnare på ambassador@hobs.se och berätta lite om dig själv.