Stöd

Välkommen till Obesitas Sveriges stödchatt

I stödchatten kan du som lever med övervikt eller obesitas få stödjande samtal. Både ungdomar och vuxna är välkomna att chatta med oss. Även du som är förälder eller anhörig till personer som lever med övervikt eller obesitas kan chatta. Med oss kan du prata om vad som helst, till exempel ensamhet, familjeproblem, viktmobbning eller om hur din dag har varit. Du bestämmer vad vi ska prata om och vi lyssnar.


Öppettider i stödchatten

Måndagar 11.00-13.00 & 18.00-20.00
Tisdagar 11.00-13.00
Onsdagar 11.00-13.00
Torsdagar 11.00-13.00 & 18.00-20.00
Fredagar 11.00-13.00


Vi som bemannar chatten
Stödchatten bemannas av personal på Obesitas Sverige och volontärer som fått utbildning i att bli samtalsstödjare. Alla volontärer är anonyma, precis som du som stödsökande är. Våra Obesitas Sveriges-volontärer är personer som frivilligt engagerar sig på sin fritid utan ekonomisk ersättning. Allt stöd du får är gratis.

Att ta kontakt
Att berätta för någon annan om jobbiga händelser eller känslor kan kännas som ett stort steg. Men vi tar samtalet i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått! Du får chatta hur mycket och hur ofta du vill och det är helt gratis. 

Det vi pratar om stannar mellan oss
Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta om dig själv eller en händelse du varit med om. Vi finns här för att lyssna på dig. Du är dock inte helt anonym. I extrema fall, till exempel om du berättar att du är utsatt för ett allvarligt brott eller planerar att skada dig själv, har vi möjlighet att ta fram ditt IP-nummer och kontakta 112.

Var finns chatten?
Stödchatten finns på alla sidor på hobs.se. När stödchatten är öppen visas en röd pratbubbla nere i det högra hörnet. För att starta konversationen, klicka på ikonen och börja chatta.


*Chatten drivs med finansiering av Folkhälsomyndigheten