Stöd

Välkommen till Obesitas Sveriges stödtelefon

020-20 80 10

I stödtelefonen kan du som lever med övervikt eller obesitas/fetma få stödjande samtal. Både ungdomar och vuxna är välkomna att ringa till stödtelefonen. Även du som är förälder eller anhörig till personer som lever med övervikt eller obesitas kan kontakta oss. Med oss kan du prata om vad som helst, till exempel ensamhet, familjeproblem, viktmobbning eller om hur din dag har varit. Du bestämmer vad vi ska prata om och vi lyssnar.


Öppettider i stödtelefonen

Söndagar 18.00-20.00


Vi som bemannar telefonen
Stödtelefonen bemannas av personal på Obesitas Sverige och volontärer som fått utbildning i att bli samtalsstödjare. Alla volontärer är anonyma, precis som du som stödsökande är. Våra Obesitas Sverige -volontärer är personer som frivilligt engagerar sig på sin fritid utan ekonomisk ersättning. Allt stöd du får är gratis.

Att ta kontakt
Att berätta för någon annan om jobbiga händelser eller känslor kan kännas som ett stort steg. Men vi tar samtalet i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått! Du får ringa hur ofta du vill och det är helt gratis. 

Det vi pratar om stannar mellan oss
Obesitas Sverige  är du helt anonym när du kontaktar oss via stödtelefonen. Vi kan inte se vilket telefonnummer du ringer från. Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta om dig själv eller en händelse du varit med om. Vi finns här för att lyssna på dig.

Hur når jag stödtelefonen?
Du når stödtelefonen på telefon 020-20 80 10 under våra öppettider. Samtalet är gratis och vi kan inte se vem du är som ringer.


*Telefonen togs fram med hjälp av medel från Folkhälsomyndigheten.