Välkommen till Obesitas Sverige-veckan 2024, den 4-8 mars

Publicerad 2024-02-23

Välkommen till Obesitas Sverige-veckan 2024, den 4-8 mars

Den 4 mars är det World Obesity Day och det uppmärksammar Obesitas Sverige genom att hela vecka 10, den 4-8 mars, bjuda in till kostnadsfria föreläsningar online med några av Sveriges främsta experter på området. Såklart kommer vi även få höra patientröster under veckan!

Tillsammans med föreläsare från bland annat Cancerfonden, Hjärt-Lungfonden, EASO, SFO och SFOK vill Obesitas Sverige belysa komplexiteten i sjukdomen obesitas och lyfta hur viktigt det förebyggande arbetet är. Alla föreläsningar genomsyras av det viktiga patientperspektivet och vi kommer under veckan också att få höra patienternas egna röster.

Första gången vi genomförde veckan var under 2023 och det stora och positiva gensvaret vi fick sporrade oss att skapa en ännu större och bättre vecka 2024! I år kan du de flesta dagarna ta del av tre olika föreläsningar.

Föreläsningarna vänder sig främst till dig som är beslutsfattare eller arbetar inom hälso- och sjukvården, men alla är välkomna till de kostnadsfria föreläsningarna som livesänds på Zoom.

Temat för Obesitas Sverige-veckan är "Tillsammans". Vi äger frågan gemensamt och det är tillsammans vi kan skapa långsiktig förändring.

Se schemat och anmäl dig HÄR.

Du får en Zoom-länk skickad till dig för respektive föreläsning du anmält dig till.

hobs.se/obesitassverigevecka kommer du inom kort kunna läsa mer om innehållet i föreläsningarna och om föreläsarna.

Om Obesitas Sverige-veckan

Trots att kunskapsläget hela tiden förbättras ser vi att det finns en stor okunskap, både om diagnosen och om rätten till evidensbaserad och jämlik vård. Vi ser det som nödvändigt att ta ett gemensamt grepp om fråga och börja arbeta förebyggande på samhällsnivå, istället för att skuldbelägga den enskilda individen. Med Obesitas Sverige-veckan är vår önskan att lyfta viktiga frågor, öka kunskapen, skapa engagemang och bidra till förändring.

Anmäl dig HÄR.

Varmt välkommen!