Stödchatten har nu öppet varje vardag

Publicerad 2023-10-09

HOBS har fått ytterligare medel från Folkhälsomyndigheten för att utöka öppettiderna i vår stödchatt. Vi kommer från och med vecka 41 att ha öppet måndag-fredag 11.00-13.00. Detta är en tid då många ungdomar chattar med oss. Barn och ungdomar med obesitas är ofta ofrivilligt ensamma och för dem fungerar stödchatten som en digital rastkompis. Det är viktigt att vi finns där för dem när de behöver oss.

Men stödchatten finns inte bara för ungdomar. Även du som är vuxen eller anhörig kan vända dig till vår chatt för att få stöd. Kanske har du haft en jobbig dag, eller så finns det något som du oroar dig för. Du är välkommen att chatta med oss och du bestämmer vad vi ska prata om.

Utöver de nya öppettiderna kommer vi att behålla våra kvällsöppettider i chatten: måndagar 18.00-20.00 och torsdagar 18.00-20.00. Stödtelefonen har öppet söndagar 18.00-20.00. Du kan läsa mer om vår stödverksamhet på hobs.se/chatt.

Med de nya beviljade medlen kommer vi även att ta fram en ny digital utbildning för samtalsstödjare. HOBS stödchatt och stödtelefon bemannas av volontärer som har genomgått en utbildning inför sitt viktiga uppdrag. Våra samtalsstödjare har olika bakgrunder och erfarenheter. Många är studenter som till exempel läser för att bli sjuksköterska, psykolog eller dietist och vill skaffa sig värdefull kunskap och erfarenhet av målgruppen.

Vill du också bli samtalsstödjare? Skicka ett mail till ambassador@hobs.se och berätta lite om dig själv.