Ny digital samtalsgrupp för dig som har genomgått eller snart ska genomgå bariatrisk kirurgi

Publicerad 2023-03-20

En obesitasoperation är en stor omställning. Du behöver lära känna din kropp och dess nya signaler och du behöver skaffa nya vanor. Kanske har du frågor och funderingar om livet som opererad. Vissa av dessa frågor ska självklart ställas till din vårdgivare, men det kan också vara skönt att prata med någon i samma situation. Därför finns HOBS träffas. Det är en digital samtalsgrupp där du får lära känna andra som också har opererats eller snart ska opereras. 

Vi kommer att träffas på Zoom en kväll i månaden och prata om olika teman kopplade till livet som opererad, till exempel ätbeteende och självkänsla. Samtalsträffarna leds av en samtalsledare från HOBS. Syftet med träffarna är gemenskap, och varken ledaren eller de som deltar har en medicinsk expertis.

När?
Första träffen är tisdagen 4/4 klockan 18.00-19.00. Vi träffas sedan samma tid var fjärde tisdag.

Vem?
Du som har genomgått bariatrisk kirurgi, till exempel gastric bypass eller sleeve, eller som snart ska opereras (har ett bokat operationsdatum).

Kostnad?
Gratis, men du behöver vara medlem i Riksförbundet HOBS. Medlemskap kostar 50 kronor per år. Läs mer på vår hemsida, hobs.se/blimedlem.

Anmälan
Maila till ambassador@hobs.se senast 2/4.

“Dessa träffar har betytt otroligt mycket för mig då mitt landsting inte erbjöd mig någonting efter operationen. Jag var vilse i öknen och visste inte åt vilket håll man ska gå. HOBS träffas var min kompass som ledde mig rätt."
- Deltagare i HOBS träffas