Föreläsning för dig som patient eller för dig som möter patienter i ditt yrke med Hypoglykemi.

Publicerad 2021-08-11

Det finns över 100,000 personer i Sverige som är opererade med bariatrisk kirurgi (magsäcksoperation). En del av de drabbas av blodsockerfall/hypoglykemi, vilket kan orsaka stora svårigheter i deras vardag men kan även leda till allvarliga konsekvenser som anfall och medvetslöshet. Kunskapen kring denna patientgrupp är fortfarande låg, trots att det finns behandlingar och hjälp att få. 

Vi på patientorganisationen HOBS vill bidra med kunskapsspridning och bjuder in dig till en föreläsning kring hypoglykemi efter bariatrisk kirurgi, där vi kommer att gå igenom orsaker, konsekvenser och möjliga behandlingar. Dessutom kommer ni få ta del av andra patienters erfarenheter kring hypoglykemi. Föreläsaren är Lua Rangel, som är dietist i grunden och som har jobbat i många år med denna patientgruppen. 

Vi kommer att hålla två föreläsningar, en riktad till vården, onsdagen den 8:e september kl 12:00 - 13:00, för de som jobbar inom vården och möter denna patientgrupp. 

Senare samma dag, kommer vi att hålla en till föreläsning, riktad till personer som själva upplever dessa symptom med hypoglykemi, den blir den 8:e september kl 18:00 - 19:00. 

Båda föreläsningar kommer att ske digitalt via zoom och är gratis för alla medlemmar i HOBS. För icke-medlemmar kostar föreläsningen 200 kr.  Medlemskap hos HOBS kostar bara 50 kr per kalenderår, klicka här för att läsa mer och bli medlem idag. 

Anmäl dig till info@hobs.se, uppge i ämnesrad “Föreläsning Profession”, om du jobbar inom vården eller “Föreläsning Patienter” om du själv drabbas av hypoglykemi.