Du räknas - skola

Välkommen  


Den här zonen är till för dig som lärare i grundskolan som är intresserad av HOBS metodmaterial "Du räknas!". Kanske har du redan påbörjat arbetet och vill fördjupa dig ytterligare, eller vill läsa mer innan du introducerar ämnet för dina elever.

Vi har samlat information som är faktagranskad och ligger i linje med sjukvårdens rekommendationer. Du hittar även aktuell forskning, intressanta debattartiklar och annat som kan vara intressant för en fördjupning inom ämnet.

Helhetssyn på hälsa
HOBS är en ideell organisation som brinner för allas rätt att mötas med respekt i samhället och vi ser på hälsa som ett helhetsbegrepp som består av fysiska, psykiska och sociala faktorer. Denna syn ligger till grund för hela metodmaterialet och allt som finns samlat i zonen. Vi arbetar med frågor som rör övervikt och obesitas/fetma, men en god hälsa beror på långt fler faktorer än bara storleken på våra kroppar. Vi hoppas att du vill hjälpa oss att förmedla detta till dina elever.

Diskutera med andra
Se dig om i zonen och följ gärna våra länktips. Under fliken "Forum för lärare" i menyn kan du även ställa frågor och diskutera med andra lärare som arbetar med materialet.

Om du har funderingar, har reflektioner kring materialet eller behöver hjälp på vägen får du även gärna höra av dig till oss. Vi finns på info@hobs.se och försöker svara inom 48 timmar under vardagar.

Lycka till med ditt arbete!

Cassandra Sääf, verksamhetsutvecklare
Jenny Vinglid, generalsekreterare 


Zonen och metodmatieralet är framtaget genom finansering från Allmänna Arvsfonden.