COVID -19 och övervikt och obesitas/fetma

Fråga våra experter


Vi förstår att många är oroliga över COVID-19 och hur det kan påverka hälsan för människor som lever med övervikt eller obesitas. Vi för en intensiv dialog med våra expertorganisationer i Sverige om vilka riskgrupper det berör.


De flesta patienter har nu fått sina obesitasoperationer/ viktminskningsoperationer inställda eller uppskjutna. Inställda operationer, avbrutna behandlingar och uppföljningar skapar oro. Det finns även en stor oro och en del frågor om social distansiering och hur man ska hantera sin hälsa när man sitter i karantän. Kanske behöver man råd kring kost, motion eller att man känner oro för sin mentala hälsa. Vi finns här för att ge dig stöd. Ställ din fråga genom att fylla i vårt frågeformulär så vidarebefordrar vi det till våra experter inom sjukvården. Din fråga är anonym och du kan skicka in flera frågor vid flera tillfällen. Vi kommer sammanställa alla frågor och svar löpande och lägga upp här.


Din fråga gäller:

 
Din fråga

Frågor om din specifika behandling kan vi tyvärr inte besvara då dessa bör besvaras av vårdpersonal som har kännedom om just din sjukdomsbild.
Har du frågor om operationstider eller framflyttade behandlingstider rekommenderar vi dig att vända dig direkt till din mottagning.

Har du symptom på Covid-19 är det i första hand 1177.se du ska vända dig till. Har du akuta besvär ska du ringa 112. 
Läs mer om symtom under fliken Folkhälsomyndigheten

Ställ din fråga här:
 


Mailadress

Genom att lämna din mailadress godkänner du HOBS GDPR. Var noga med att fylla i korrekt e-postadress då det är till denna vi svarar. OBS om du vill behålla din anonymitet ska du inte fylla i din mailadress!