Stödchatt

Stödchatt för föräldrar & anhöriga

Öppettider:

Chatten är julstängd från och med 20dec. Vi återkommer med tider när den öppnar igen. Skulle du behöva stöd under tiden kan du maila oss på info@hobs.se så tar vi kontakt med dig så fort vi kan. Annars finns det andra chattar som du kan få stöd på under tiden. Här finns dom: Stödchatt

Vill prata med någon?
På stödchatten kan du som är förälder eller anhörig till personer som lever med övervikt eller obesitas få stödjande samtal kostnadsfritt. Med oss kan du prata om vad som helst, till exempel ensamhet, familjeproblem, oro, viktmobbning eller om hur din dag har varit. Du bestämmer vad vi ska prata om och vi lyssnar.

Var finns chatten
Stödchatten finns på alla sidor på hobs.se. När stödchatten är öppen visas en röd pratbubbla nere i det högra hörnet. För att starta konversationen klicka på ikonen och börja chatta.

Vi som bemannar chatten
Stödchatten bemannas av personal på HOBS och volontärer som fått utbildning att bli samtalsstödjare. Alla volontärer är anonyma, precis som du som stödsökande är. Våra HOBS-volontärer är personer som frivilligt engagerar sig på sin fritid utan ekonomisk ersättning. Allt stöd du får är gratis.

Det vi pratar om stannar mellan oss.
På HOBS är du helt anonym om du kontaktar oss via chatten. Du får själv berätta så mycket om dig själv, eller en händelse. Vi är här för att lyssna på dig.

Stöd via chatt eller telefon
Har du lättare att uttrycka dig verbalt så erbjuder vi även stöd via telefon. För att få stöd via telefon behöver du boka tid genom att maila ambassador@hobs.se Du bestämmer alltid själv vad vi ska prata om – inget är för stort eller smått!
*Chatten togs fram med hjälp av medel från Socialstyrelsen.