Vad händer på World Obesity day?

Publicerad 2020-02-28

På onsdag den 4 mars är det World Obesity Day (WOD)!

Det är en dag för att sprida kunskap om att obesitas är en kronisk sjukdom, men också för att lyfta vilka behov vi som lever med obesitas har. Vilka förändringar måste ske inom vården och i samhället? Hur kan vi alla bidra till att motverka viktstigma?

Vi kommer att delta på aktiviteter i både Stockholm och Bryssel. Vår generalsekreterare Jenny är med och arrangerar ett vetenskapligt seminarium om hur patienter själva upplever att det är att hantera sin sjukdom, samt hur obesitasvården ser ut idag och på vilka sätt den bör förbättras.

Samtidigt kommer vår verksamhetsutvecklare Cassandra att befinna sig i Bryssel för att delta på EASO Policy Conference – där mängder av europeiska aktörer möts för att diskutera hur vi tillsammans kan driva påverkansarbete för att obesitasvården ska prioriteras politiskt.

Detta ser vi oerhört mycket fram emot att delta i! Vi kommer självfallet att dela med oss av kunskaperna vi får med oss från evenemangen. Inför WOD kommer vi att posta inlägg som lyfter patientperspektiven – håll utkik på våra sociala medier!