Vad är HOBS zoner?

Publicerad 2018-03-22

Vi på HOBS har nära kontakt med unga och vuxna med övervikt och fetma. I kontakten med målgruppen framkommer regelbundet att det saknas kunskap att förbättra den egna hälsan och ett socialt sammanhang som kan ge kraft och mod att göra det. Samtidigt ställer sjukvården frågan hur professionen kan öka målgruppens delaktighet och bättre kan nå ut med den kunskap och stöd som finns. 

Patientsamverkan

Plattformen som är framtagen i patientsamverkan är uppbyggd kring zoner. De sociala zonerna är till för samtal och erfarenhetsutbyte vilket vi sett efterfrågats av målgruppen. Kunskapszonerna samlar informationsfilmer på olika teman, studiematerial för individer och grupper, information från instanser inom sjukvården samt forskning och studier som återges på ett lättillgängligt sätt.

Hög integritet

I våra zoner har vi hög säkerhet och integritet för dig som användare. Du kan vara helt anonym om du önskar, det viktigaste är att det känns bekvämt att delta i samtal och dela erfarenheter med andra. Informationen i våra kunskapszoner är faktagranskad. Vi samverkar med sjukvården och vissa av våra zoner administreras direkt av dem, medan andra är HOBS egna.