Ska du genomgå en obesitasoperation? Skaffa dig en mentor via HOBS

Publicerad 2022-05-20

Ska du opereras? Skaffa en mentor!
Inför en obesitasoperation finns det mycket du går runt och funderar på. Hur kommer livet att se ut efteråt? Vad kan du förvänta dig? Vad är viktigt att tänka på i vardagen? Nu kan du få en mentor. En mentor är en person som själv har genomgått en obesitasoperation för minst ett år sedan. Du kan vända dig till mentorn om du vill prata med någon som har gått igenom det som du snart ska gå igenom. Det kan vara skönt att ha en kompis som förstår.
Är du opererad och känner att du vill hjälpa andra? Om du blev opererad för minst två år sedan kan du bli mentor. Du kommer då att matchas ihop med en person som ska opereras. Som mentor ska du finnas som ett bollplank. Du ska inte ge medicinska råd och förväntas inte ha någon expertkunskap. Det är din erfarenhet och ditt perspektiv som patient som är viktiga här, och ditt intresse för att finnas som ett stöd.
Så långt det är möjligt försöker vi matcha mentor och adept utifrån operationsmetod, klinik och övriga intressen och önskemål. Det betyder att om till exempel du ska göra en sleeve strävar vi efter att ge dig en mentor som också har gjort en sleeve.
För att få en mentor eller bli mentor behöver du vara medlem i HOBS. Medlemskap kostar 50 kronor om året. Läs mer här om hur du blir medlem: https://www.hobs.se/info/om/209
Om du är intresserad av att få en mentor eller bli mentor, skicka ett mail till ambassador@hobs.se och berätta lite om dig själv.