Praktik på HOBS?

Publicerad 2020-11-20

HOBS kommunikatör Elsa Collvin har veckoavstämning med Laura Eggerichs som gör sin praktik på HOBS på zoom då allt jobb vi gör nu i princip sker på distans och digitalt.
Laura Eggerichs är från Seattle, USA och där legitimerad dietist och specialiserad inom obesitasvård och vikthållningsmetodik.
Hon har 12 års erfarenhet som kostrådgivare till patienter som lever med obesitas och som genomgått obesitaskirurgi. Hon har hjälpt mer än 1000 personer att förändra sitt beteende och justera sin livsstil så att de kan uppnå viktminskning och sina hälsomål efter en obesitasoperation.
Nu genomför Laura sin magisterexamen på Global Health-programmet vid Göteborgs universitet och har valt att göra praktik med oss på HOBS. Hon kommer bland annat bidra med sin stora kunskap om patientcentrerad vård för patienter som gjort en obesitasoperation.
När hon är färdig med sina studier så hoppas Laura på att kombinera sin yrkeserfarenhet från obesitasvården med sin utbildning på Göteborgs universitet och arbeta för att skapa riktlinjer och sammanhang som bidrar till prevention och behandling av obesitas för individen och för samhället i stort.
Vi är så glada att Laura är med oss nu ett par månader och ser fram emot vårt samarbete.
Är du intresserad av att göra praktik hos oss på HOBS? Maila info@hobs.se så får du veta mer.

ST: Bild på två kvinnor på en datorskärm som sitter i ett digitalt möte.