Nu söker vi dig till vår stödchatt!

Publicerad 2022-01-24

Vill du ge stöd till ungdomar och vuxna som lever med övervikt eller obesitas/fetma? Många som lever med övervikt eller obesitas/fetma möter tuffa utmaningar. De drabbas ofta av viktmobbning och diskriminering, eller så är de oroliga för sin hälsa. För att stötta dessa personer finns HOBS stödchatt. Vi har sedan starten 2020 funnits där för ett stort antal människor som har behövt prata av sig med en medmänniska. Nu har vi fått medel från Folkhälsomyndigheten för att fortsätta driva stödchatten. Därför söker vi volontärer till vår stödchatt för vuxna, ungdomar och anhöriga.

Vi tror att du är en person som har ett genuint människointresse och gärna lyssnar på en medmänniska i behov av stöd, utan att döma. Kanske har du själv erfarenhet av övervikt eller obesitas/fetma och vill stötta andra? Det viktiga är att du tror på allas rätt till ett gott bemötande oavsett kroppsstorlek. Inför uppdraget behöver du inte ha tidigare kunskaper om övervikt och obesitas/fetma. Du kommer att få utbildning på detta område.

Vi erbjuder ett utvecklande uppdrag där du får göra skillnad för de människor som kontaktar oss. Du får utbildning inför uppdraget samt stöd i din roll som samtalsstödjare. Vi arrangerar även digitala volontärsträffar där du får möjlighet att träffa och lära känna andra volontärer.

Som samtalsstödjare arbetar du minst 2 chattpass à 2 timmar i månaden. Det finns möjlighet att ta fler chattpass om du vill. Du jobbar aldrig helt ensam, utan tillsammans med en annan volontär eller en samordnare. Vi har ännu inte beslutat om chattens öppettider, men vi kommer att ha öppet både dag- och kvällstid.

Är du intresserad av att bli samtalsstödjare? Skicka ett mail till ambassador@hobs.se och berätta lite om dig själv.