Lunchwebbinare om hypoglykemi efter bariatrisk kirurgi

Publicerad 2021-10-04

HOBS fick ett stort deltagande och positiv respons från vår föreläsning i september, så vi har bestämt att köra den igen onsdag den 27 oktober kl 12-13:00. Deltagarna angav hur viktigt det skulle vara för flera inom primärvården att ta del av den kunskapen, så vi skulle vilja be er att dela vidare till era kollegor och kontakter.

Över 100,000 personer i Sverige är opererade med bariatrisk kirurgi. En del av de drabbas av blodsockerfall/hypoglykemi, vilket kan orsaka stora svårigheter i deras vardag men kan även leda till allvarliga konsekvenser som anfall och medvetslöshet. Kunskapen kring denna patientgrupp är fortfarande låg, trots att det finns behandlingar och hjälp att få.

Vi på Patientorganisationen HOBS vill bidra med kunskapsspridning och bjuder in er till en föreläsning kring hypoglykemi efter bariatrisk kirurgi, där vi kommer att gå igenom orsaker, konsekvenser och möjliga behandlingar. Dessutom kommer ni få ta del av patienters erfarenheter kring hypoglykemi.

Föreläsningen för vårdgivare blir onsdagen den 27:e oktober kl 12:00 - 13:00. Den kommer att ske digitalt via zoom och är gratis för medlemmar i HOBS. För icke-medlemmar kostar föreläsningen 200 kr (vem som helst kan vara medlem hos oss, även sjukvårdspersonal). Stöd vårt arbete och bli medlem på HOBS idag, gå in på hobs.se.

Anmäl dig till info@hobs.se, uppge i ämnesrad “Föreläsning Profession”.