Håll ut och Håll i.

Publicerad 2020-11-09

Hur har du det? Vi lever i en orolig tid vi och tillhör du en riskgrupp som kan drabbas extra hårt av Covid-19 vill vi att du ska veta att vi finns här.
På vår Covid-19 sida på www.hobs.se/covid19 kan du bland annat ställa frågor som vi skickar vidare till våra experter.

Våra experter är bland andra Kajsa Järvholm, psykolog på Skånes universitetssjukhus, Lua Dandara Rangel, dietist Skånes universitetssjukhus, Jovanna Dahlgren Överläkare Drottning Silvias Barn och Ungdomssjukhus och Ata Ghaderi, Psykolog Stockholms centrum för ätstörningar Forsknings- och utvecklingsenheten.

Gå in under "Fråga våra experter" och skriv in din fråga så tar vi det vidare. Vill du så kontaktar vi dig på mail men du kan också välja att ställa din fråga anonymt och då lägger vi upp fråga och svar på vår plattform.

Har du frågor kring ersättning för dig i riskgrupp finns de flesta svaren på vår Covid-19 sida. Det ligger nu på förslag att ersättningen ska förlängas från 90 - 184 dagar och den 16 november kommer beslut från Regeringen. För att få fler än 90 dagar behöver du ansöka om dem. Om du redan har ansökt för fler än 90 dagar och fått avslag behöver du ansöka på nytt.

Behöver du anonymt prata med oss på HOBS finns vår stödchatt med följande öppettider:

  • Måndag kl 11-13: för dig som är vuxen och lever med övervikt eller obesitas eller anhörig till vuxen.
  • Tisdag kl 11-13: för dig som är ungdom (13-18 år) och lever med övervikt eller obesitas
  • Torsdag kl 11-13: för dig som är förälder/anhörig till barn/ungdom som lever med övervikt eller obesitas

Fortsätt att ta hand om dig och dina nära. Håll avstånd och håll ut!