Är du en kommunikatör med intresse av patient- och samhällsfrågor som rör övervikt och obesitas?

Publicerad 2022-01-20

Är du en kommunikatör med intresse av patient- och samhällsfrågor som rör övervikt och obesitas?
Vi söker dig som har bred kompetens och vill ha ett varierande kommunikatörsuppdrag.

Om tjänsten

I tjänsten ingår att ansvara för förbundsgemensam kommunikation och grafisk produktion. Du är den kreativa motorn som ansvarar för planering, produktion och publiceringar i våra sociala kanaler. Du arbetar på något av våra kontor samt hemifrån och ingår i ett härligt team med högt i tak och driv för utveckling samt nära samarbete med våra volontärer, professions företrädare, anställda, förbundsstyrelse, lokalföreningar m flera.

Om HOBS
HOBS är ett riksförbund som arbetar för patienter som lever med övervikt och obesitas. Det betyder att vårt arbete drivs av patienternas erfarenheter och behov. Sedan 1995 har vi arbetat med kunskapsspridning, politiskt påverkansarbete och aktiviteter. Vår vision är ett samhälle med nolltolerans mot viktstigma och där alla erbjuds en kvalificerad och jämlik vård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ansvarar för kommunikationen i samtliga projekt.
Samordnar och skapar engagerande innehåll för sociala mediekanaler.
Stödjer förbundskansli i extern och intern kommunikation. Tillsammans med övriga anställda planera, utföra och följa upp kommunikationsinsatser i såväl digitala kanaler som evenemang, fysiska möten med mera.

Kvalifikationer
Högskoleexamen inom journalistik, medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning och arbetslivserfarenhet.
Minst tre års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete med vana av att arbeta med grafisk form, sociala medier och PR-arbete.
Goda kunskaper i Officepaketet och Adobe Creative Suite (Indesign, Photoshop, Illustrator, Premiere samt After Effects).
God skribent med stilistisk förmåga.

Personliga egenskaper
Du är ansvarsfull, strukturerad och kan både arbeta självständigt och tillsammans med andra för att nå uppsatta mål. Du har stor personlig mognad och ett kommunikativt förhållningssätt, är serviceinriktad, lyhörd, prestigelös och har god samarbetsförmåga. Du har lätt att se helheten, prioritera och snabbt sätta dig in i nya sammanhang. Med integritet och professionalism ser du till helheten ur verksamhetens perspektiv. 

Meriterande
Erfarenhet av arbete inom idéburen verksamhet.
Kännedom om övervikt eller obesitas.

Anställningsform: Visstidsanställning100%, t o m 2022-12-31.

Önskat tillträde: omgående eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm/ Malmö/ Hemifrån

Sista ansökningsdag: 2022-02-10. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Upplysningar om tjänsten lämnas av

Jenny Vinglid
Generalsekreterare
Tfn 073-687 84 51